Jokirannan järjestyssäännöt

Jokirannan järjestyssäännöt

 1. Jokirannan alueen käyttöoikeus on kaikillä matkailuajoneuvon ja matkailuvaunun käyttäjillä.
 2. Alueen käytöstä ja muista käytetyistä palveluista on jokaisen suoritettava kulloinkin voimassa olevat maksut, jotka ovat nähtävissä ilmoitustaululla ja vastaanotossa.
 3. Isäntävuoroaikana alueen käyttöä ja näiden järjestyssääntöjen noudattamista valvoo nimetty isäntä (isännät), jonka antamia ohjeita ja/tai määräyksiä jokaisen alueen käyttäjän on ehdottomasti noudatettava. Isännän vaunu on merkitty isäntäkyltillä ja hänen tulee kantaa tehtäväänsä osoittavaa isännän liiviä.
 4. Isännällä on oikeus ja hänen tulee puuttua yksityksen henkilön tai henkilöiden aiheuttamaan meluavaan tai muutoin häiritsevään käyttäytymiseen siten, että järjestys alueella palautuu. Harkintansa mukaan isännällä on oikeus poistaa alueelta henkilö tai henkilöt, jotka huomautuksesta välittämättä eivät noudata ohjeita tai määräyksiä tai kutsua paikalle tarpeen vaatiessa myös poliisit.
 5. Koska alueella on myös lapsiperheitä ja henkilöitä, jotka eivät käytä alkoholia, on tämän vuoksi väkevien alkoholijuomien nauttiminen sallittu vain omassa matkailuvaunussa/-autossa. Saunalla ja grillillä on niiden nauttiminen kielletty. Oluen ja siiderin nauttiminen on sallittu saunalla ja grillillä.
 6. Jokaisen alueella oleskelevan tulee kunnioittaa muiden alueen käyttäjien rauhaa sekä aluella viihtymistä. Epäasiallinen käytös, toisen tahallinen loukkaaminen, riidan kylväminen tai muu panettelu johtavat alueelta poistamiseen.
 7. Alueella on hiljaisuus klo 23.00 - 06.00 ellei muuta aikaa ole erikseen ilmoitettu. Tänä aikana myös moottoriajoneuvojen käyttö on alueella on kielletty. Muutoinkin alueella on vältettävä turhaa moottoriajoneuvon käyttöä.
 8. Matkailuvaunut ja -autot on sijoitettava siten, etteivät ne vie tarpeetonta tilaa. Kuitenkin vähintään 4 metrin turvallisuusväli on ehdottomasti säilytettävä, koskien myös etutelttoja, -katoksia ja vetoautoja. Isäntä osoittaa sijoituspaikan. Treffien aikana informoidaan asiasta erikseen. Kausipaikkalaisten autot on sijoitettava yhteiselle parkkipaikalle.
 9. Lemmikkieläimet on alueella aina pidettävä kytkettyinä, koirien haukuntaa alueella tulee välttää. Omistajan on korjattava lemmikkien jättämät kiinteät jätteet alueelta. Uimarantaan eläinten vieminen on ehdottomasti kielletty.
 10. Jokaisen on huolehdittava käyttämänsä alueen siisteydestä ennen poistumista alueelta. Samoin jätteet, tuhkat, harmaavesi ja kemialliset WC-astiat on tyhjennettävä vain niille varatuille paikoille.
 11. Alueen luonto on säilytettävä koskemattomana. Rakennuksia ja laitteita ei saa turmella.
 12. Avotulen teko on sallittu vain niille merkatuilla alueilla. Hiiligrillin ja sähkögrillin käyttö on alueella kielletty.
 13. Muilta osin tulee noudattaa yleistä järjestyssääntöä ja hyvää karavaanihenkeä.

SF-Caravan Keski-Savo ry/hallitus